FAQs

Tyffyn adalah kotak makan tengah hari haba bertebat yang paling maju di dunia. Ia dicipta menggunakan teknologi canggih untuk memastikan makanan anda tetap seperti yang anda suka, panas atau sejuk, lebih lama. Ia juga direka untuk mengelakkan tumpahan dan mudah dibawa. Untuk maklumat lanjut, sila klik di sini.

Tyffyn diperbuat daripada keluli tahan karat gred makanan kualiti paling tinggi. Bekas makanan disalut di luar dengan kemasan tembaga bukan toksik. Tudung diperbuat daripada plastik bebas BPA yang diluluskan oleh FDA yang tahan pecah.

Bahan-bahan kami juga mematuhi standard Eropah yang paling terkini: RoHS dan SVHC.

Tidak, semua gaya diperbuat daripada keluli tahan karat gred makanan, dengan kemasan dicat atau dengan grafik yang dicetak di luar.
Anda boleh membuka lapisan luar Tyffyn anda dengan melepaskan selak sisi. Untuk butiran lanjut, tonton video unboxing di sini

Tyffyn telah direka untuk memastikan makanan anda panas atau sejuk, bergantung pada keperluan anda. Ia tidak direka untuk membawa makanan panas dan sejuk pada masa yang sama.

Tyffyn sangat sesuai untuk makanan lembab, padat dan panas, seperti merebus, nasi, minestron dan sup yang lain, kentang tumbuk, lasagna dan pasta panggang lain, ratatouille, ladu, dll.

Tyffyn juga sesuai untuk makanan sejuk, seperti salad, tauhu sejuk, yogurt, ais krim, buah, keju, mi sejuk, gazpacho, salad kentang, salad nasi, cole slaw, telur deviled, gelatin, dll.

Ya. Tyffyn dibina dengan teknologi terkini, diperiksa untuk melaksanakan spesifikasi berikut: Makanan yang diletakkan di dalam Tyffyn pada suhu 70 °C akan lebih kurang 45 °C selepas 6 jam - apabila kotak makan tengah hari disimpan pada suhu bilik 21 °C.

Lihat petua kami di bawah untuk meningkatkan lagi prestasi Tyffyn anda. Tyffyn juga boleh menyimpan makanan panas untuk kira-kira jumlah masa yang sama. Tyffyn adalah produk pengguna interaktif - semakin baik anda menggayakannya, semakin baik ia akan lakukan untuk anda.

Makanan yang ditempatkan di dalam Tyffyn pada suhu peti sejuk standard 7 °C akan lebih kurang 18 °C selepas 6 jam, apabila kotak makan tengah hari disimpan pada suhu bilik 21 °C.

Lihat petua kami di bawah untuk meningkatkan lagi prestasi Tyffyn anda. Tyffyn juga boleh menyimpan makanan panas untuk kira-kira jumlah masa yang sama. Tyffyn adalah produk pengguna interaktif - semakin baik anda menggayakannya, semakin baik ia akan lakukan untuk anda.

We recommend hand-cleaning your Tyffyn with a mild detergent and a damp cloth. Never soak the base and outer shell, nor place them under running water, these parts are not dishwasher-safe. The inner containers are instead dishwasher safe (up to 60C), or can also be washed by hand. Never scrub your Tyffyn or inner containers. Never use a solvent, or a cleaner containing chlorine, or water with heavy mineral content as this may ruin the finish of your Tyffyn.

Selepas membersihkan Tyffyn anda (lihat lebih dahulu dalam FAQ), biarkan ia dibuka di tempat yang kering dan sejuk. Pastikan tutup tudung bekas dalaman untuk mengelakkan pembentukan bakteria, kulat, atau bau yang tidak menyenangkan.

Anda boleh berbuat demikian dengan bekas dalaman, tetapi tidak dengan lapisan luar.

Menyejukkan bekas dalaman sebelum meletakkan makanan ke dalamnya (terutamanya ais krim) akan membantu menjaga makanan anda lebih lama.

Tiada keperluan khusus untuk menyejukkan lapisan luar Tyffyn anda. Meletakkannya di dalam peti sejuk atau peti sejuk beku sebenarnya berkompromi meterai vakum bertebat dan merosakkan Tyffyn anda.

Tidak. Begitu juga lapisan luar Tyffyn lapisan atau bekas dalaman direka untuk digunakan dalam ketuhar gelombang mikro. Meletakkan sama ada di dalam ketuhar gelombang mikro boleh merosakkan secara serius kedua-duanya, bersama-sama dengan perkakas.

Tidak. Bekas dalaman Tyffyn anda tidak direka untuk penyediaan makanan atau memasak. Meletakkannya secara langsung dengan api atau sebarang unsur pemanasan, seperti pengukus atau periuk atau kuali, akan mengakibatkan kerosakan kekal.

Pemeluwapan boleh terbentuk di dalam lapisan kerana penyejukan stim yang dihasilkan oleh makanan panas. Semasa mengeluarkan lapisan daripada dasar, berhati-hati bahawa pemeluwapan tidak secara sengaja meneteskan pada pakaian atau perabot. Semasa menikmati hidangan anda, letakkan lapisan terbalik untuk mengelakkan menetes dan sediakan diri anda tempat yang selamat, tempat bersih untuk simpan tudung bekas dalaman anda.

600ml Tyffyn seberat kira-kira 800g. Dimensinya ialah 16cm x 11.5 cm x 12.5 cm. 1000 ml Tyffyn seberat kira-kira 1 kg. Dimensinya ialah 16 cm x 11.5 cm x 17 cm dan tirus di sepanjang tepi. Tyffyn direka bentuk untuk jadi menarik dan mudah dibawa.

Ukuran BagMat kira-kira 26 cm x 35 cm apabila dilipat dan kosong.

The BagMat diperbuat daripada kapas bersalut PVC.

Anda boleh mengambil Tyffyn anda di kapal terbang, tetapi pihak keselamatan mungkin meminta anda memeriksa atau mengosongkan kandungannya sebelum menaiki pesawat. Sekatan kepada jenis dan jumlah kandungan juga boleh digunakan.

Sila lihat bahagian Hadiah Korporat kami di sini

Pada masa ini, kami tidak menawarkan sebarang pilihan pembungkusan hadiah.

Drynk adalah gelas bertebat vakum yang membolehkan anda menikmati semua jenis minuman panas atau sejuk. Ia datang dengan tudung penyedut dan pengogok minuman dengan dua cawan untuk berkongsi.

Tudung penyedut aliran rendah direka untuk anda menghirup minuman panas. Ia dilengkapi dengan selak magnet yang menyimpan penutup terbuka semasa anda minum.

Tudung Pengogok mulut lebar direka untuk anda mencurahkan atau menggogok air sejuk, jus, dan minuman kegemaran lain. Ia datang dengan dua cawan untuk berkongsi!

Drynk dibuat daripada bahan-bahan terbaik untuk peralatan makanan pengguna. Komponen plastik dibuat dengan Bio-Copolyester mesra alam yang terkenal dengan kesan rintangan dan kimia yang tinggi, ia juga disahkan bebas daripada BPA dan FDA. Badan logam diperbuat daripada keluli tahan karat gred makanan 304, yang mempunyai ketahanan kakisan terhadap semua standard produk makanan.

Ya. Bahan yang digunakan dalam pembuatan Drynk adalah bebas BPA dan selamat untuk makanan.

Drynk datang dengan dua saiz - 600 ml dan 350 ml.

Apabila menggunakan tudung Pengogok, jangan memegang Drynk anda dengan cawan; sentiasa memegang Drynk bersama badan logamnya.

Tidak. BagMat direka untuk membawa hanya Tyffyn atau kotak makan tengah hari lain. Ia tidak direka untuk membawa Tyffyn dan Drynk bersama-sama.

Untuk rintangan kebocoran optimum dan keselamatan, sentiasa pastikan Drynk berdiri tegak.

Buka tutup tudung daripada badan logam dan isi dengan minuman pilihan anda. Pastikan anda tidak mengisi di atas garis pengisian. Pastikan penutup tudung terbuka apabila menutup tudung semula pada objek. Tutup penutup selepas tudung telah dikunci dengan betul pada objek. Jangan tutup tudung dengan penutupnya tertutup.

Tahap pengetatan sederhana mencukupi. Jangan terlalu ketat. Pastikan Drynk sentiasa digunakan dengan meterai sekelilingnya yang selamat pada tudungnya.

Anda boleh menikmati minuman panas anda sehingga 12 jam*; dan minuman sejuk anda sehingga 18 jam*. Suhu minuman dari masa ke masa bergantung kepada suhu awalnya, pada masa itu ia pertama kali dituangkan. Graf ini menunjukkan prestasi Drynk dalam tempoh 12 jam.

*Diuji di bawah syarat-syarat makmal.

Vaya cold

Prestasi Penahanan demi Drynk-Dingin

Vaya heat

Prestasi Penahanan demi Drynk-Panas

Prestasi haba Drynk boleh dioptimumkan dengan pra-pemanasan sebelum digunakan:

  • 1. Isikan badan logam Drynk dengan air panas.
  • b. Biarkan selama beberapa minit
  • c. Kosongkan batang jasad logam dan isi dengan barangan makanan panas yang nak Awak stor/bawa.
  • Untuk minuman sejuk, ikuti arahan di atas, tetapi isikan dengan air sejuk dan bukannya air panas.

Drynk telah dicipta untuk memberikan pengalaman minum yang terbaik terhadap suhu penggunaan minuman biasa. Gunakan penjagaan khas apabila mengisi Drynk dengan minuman panas mendidih. Selepas mengisi Drynk sehingga ke baris pengisian, biarkan minuman sejuk sedikit untuk melepaskan wap sebelum meletakkan tudung. Jangan tutup Drynk serta merta selepas mengisi.

Tidak. Apabila anda mula menerima produk, cuci komponen dengan teliti dengan air suam dan cecair pencuci pinggan lembut sebelum digunakan.

Tidak. Drynk mesin basuh pinggan tidak selamat.

Sentiasa bilas badan logam Drynk selepas digunakan dan bilas tudung bawah air mengalir. Cecair pencuci pinggan lembut boleh digunakan untuk membersihkan produk.

Permukaan dalam badan logam boleh dibersihkan dengan penggosok bukan keluli. Jangan gunakan lekapan keluli kerana mereka boleh meninggalkan kepingan keluli kecil dan mencemarkan permukaan keluli tahan karat Drynk.

Hanya gunakan span lembut untuk membersihkan permukaan luaran badan logam. Menggunakan pad pembersihan kasar atau penggosok keluli akan merosakkan kemasan cat pada permukaan luaran badan logam.

Pastikan Drynk sepenuhnya kering selepas dibasuh.

Selepas membersihkannya (sila rujuk terlebih dahulu di FAQ ini), simpan Drynk buka di tempat yang kering dan sejuk. Ini akan menghalang bau yang tidak menyenangkan atau pembentukan bakteria dan kulat.

Tidak. Menyimpan produk yang terlindung oleh vakum dalam peti sejuk boleh merosakkan meterai vakumnya.

Tidak. Drynk tidak boleh masuk ketuhar gelombang mikro.

Tidak. Drynk tidak direka untuk dipanaskan, berbuat demikian akan menyebabkan kerosakan kekal terhadap produk. Jangan panaskan Drynk di atas dapur, atau dalam mana-mana tempat atau perkakas masak lain.

Drynk direka untuk menahan penyalahgunaan penggunaan biasa setiap hari. Menjatuhkannya dari ketinggian atau di permukaan keras boleh menjejaskan integriti struktur produk.

Untuk meningkatkan prestasi haba, lapisan foil penebat diletakkan di kawasan vakum bertebat dibadan logam Drynk yang mungkin menghasilkan bunyi suara bergetar lembut. Ini adalah perkara biasa dan tidak menunjukkan apa-apa kerosakan pada unit.

Oleh kerana kandungan Drynk mungkin sangat panas, ia harus selalu ditangani dengan berhati-hati. Diberikan penjagaan yang betul, pra-remaja dan remaja boleh mengendalikan produk.

Drynk tidak dimaksudkan untuk digunakan oleh kanak-kanak dan bayi. Pastikan produk tidak dapat dijangkau oleh mereka.

Anda boleh mengambil Drynk anda di atas kapal terbang, tetapi pihak keselamatan mungkin meminta anda memeriksa atau mengosongkan kandungannya sebelum menaiki pesawat. Sekatan kepada jenis dan jumlah kandungan juga boleh digunakan.

Sila lihat bahagian Hadiah Korporat kami di sini

Pada masa ini, kami tidak menawarkan sebarang pilihan pembungkusan hadiah.

Preserve ialah satu kontena storan/pembawa makanan tertebat vakum yang boleh digunakan secara berasingan atau secara kumpulan bertindanan.

Preserve dibuat daripada bahan-bahan yang terbaik dalam kelasnya untuk perandi makanan pengguna. Komponen-komponen plastiknya dibuat pakai Biopoliester mesra alam sekitar, yang mana mempunyai penentangan kimia dan lumuran tinggi. Kontenanya juga ialah alat yang diperakui FDA dan bebas BPA. Komponen-komponen logamnya menggunakan gred makanan Keluli Tahan Karat 304 yang mempunyai penentangan karatan tinggi sesuai dengan syarat kegunaan keluaran makanan standard.

Preserveada dalam dua saiz- 500ml dan 300ml.

Bahagian-bahagian utama yang Awak akan pegang Preserveialah tudung tertebat dan batang jasad logam tertebat.

Tudung tertebat:

Vaya preserve

batang jasad logam tertebat:

Vaya preserve
Batang jasad

Preserve selamat dibasuh. Tudungnya tidak.

Prestasi penahanan panas Preserve semasa kegunaan dengan menyediakan produk sebelum penggunaan. Arahan penyediaan ialah sebagai berikut:

a. Isi Preserve batang jasad logam dengan air panas.

b. Biarkan selama beberapa minit

c. Kosongkan batang jasad logam dan isi dengan barangan makanan panas yang nak Awak stor/bawa.

Untuk barangan makanan sejuk, ulang arahan di atas dengan air sejuk alih-alih air panas.

Senantiasalah bilas batang jasad logam dan bilas tudung di bawah air mengalir. Cecair pembasuh pinggan mangkuk sebarang boleh digunakan untuk membersihkan keluaran itu. Permukaan luaran daripada batang jasad logam itu mesti hanya dibasuh dengan sepon lembut, kerana kegunaan lapik / penyental pembersih yang kasar atau sentalan baja dapat merosak akhir kemasan luaran.

Permukaan dalam pada batang jasad logam boleh dibersihkan dengan penyental. Jangan gunakan sentalan baja karena ianya dapat meninggalkan butir-butir baja kecil dan mengotorkan permukaan Keluli Tahan Karat Preserve.

Pastikah bahawa unit Preserve sepenuh-penuh kering setelah pembasuhan.

Preserve direkabentuk bertahan terhadap hantukan dan kelar daripada kegunaan sehari-hari. Kejatuhan sebarang daripada ketinggian yang lebih jauh akan berdampak pada keutuhan struktur daripada keluaran itu.

Untuk kalis bocor dan tindakan keselamatan, senantiasa isi Preserve hingga garis isi sahaja.

Yes. Bahan-bahan yang digunakan pada Preserve bebas BPA dan selamat untuk makanan.

Tidak. Menyimpan sebarang keluaran tertebat vakum dalam peti sejuk boleh jadi merosak kedap vakum.

Tidak.Preserve bukan bahan direkabentuk untuk terselamat dalam microwaveable.

Ada satu lapisan kerajang penebatan di bahagian tervakum untuk prestasi haba tinggi. Ini boleh jadi yang memberi hingar berdetar dalam batang jasad logam itu.

Bilamana terjadi satu kejatuhan dalam tekanan di dalam kontena semasa kegunaan, injappelega terbentang benarkan udara persekitaran masuk ke dalam kontena melalui palam atas. Ini menyatarakan tekanan dan menghalang Preserve dari tersekat.

Proses sepenuh automatik. Awak boleh membuka sahaja Preserve dan menikmati hidangan terbungkus milik Awak.

Vaya cold

Dengan tiada palam atas dan injap pelega, kandungan Preserve akan bocor. Prestasi haba juga akan dijejaskan dengan penting. Senantiasalah gunakan Preserve dengan segala pembalut, palam atas dan injap pelega yang diperbantukan.

Prestasi haba daripada Preserve 500ml dan 300ml diberikan di bawah dalam bentuk graf.

Graf itu menampakkan prestasi penahanan panas dan sejuk atas satu waktu berkala antara 0-6 jam

Vaya cold
Vaya cold
Mencari maklumat pesanan pukal atau hadiah korporat? Sila Hubungi Kami.